Digitalt

Webinar: Tappevann til romoppvarming

Praktisk informasjon:

  • ADRESSE: Påmeldte får tilsendt link rett før foredraget starter
  • STARTER: 15.10.2020 kl. 09:00
  • SLUTTER: 15.10.2020 kl. 11:00
  • PRIS MEDLEM: 0,-
  • PRIS STUDENT: 0,-
  • PRIS ØVRIGE: 400,- ekskl. mva

Hovedsponsorer:

Hovedsponsorer:

Vel møtt til enda et spennende webinar den 15.10 i regi med NemiTek Oslo om tappevann til oppvarming – En ny måte å utforme varmeanlegg i boligbygg.

I nyere tid har oppvarmingsbehovet for nye bygninger gått betraktelig ned. Nye forskrifter krever bedre varmegjenvinning, tetthet, og isoleringsevne som øker byggenes evne til å bevare den energien de produserer. Med lavere behov for oppvarming i nye bygninger, vil man kanskje forvente at varmeanleggene som leverer energien faller i kompleksitet og pris, men vannbårne varmesystemer er angivelig blitt mer komplekse og kostbare.

Det er flere i bransjen som forsøker å finne bedre løsninger som kan forbedre vannbåren varme og gjøre det mer attraktivt. Etter en idé fra Agder Energi er det i de siste årene blitt prøvd utviklet en forenklet løsning i Kristiansand hvor tappevannet brukes som energibærer, noe som kan redusere mengden rørføring betraktelig. Denne løsningen ble mer omtalt etter 2018 da Kristin Nørstebø publiserte sin masteroppgave med lovende funn, i ettertid er den i større grad blitt anvendt og akseptert i bransjen.

Vi skal i dette frokostseminaret snakke med aktører som har anvendt og gjort seg kjent med «direkte trerørsssystem». Hvilke erfaringer har bransjen gjort, og er det dette den nye normalen i større boligbygg?

Foredragsholdere:

Tor Olsen, Teknisk direktør i AF Gruppen

Tor Olsen, Teknisk direktør i
AF Gruppen

Som Enovaprisvinner og med 35 års erfaring innen energieffektivisering er Tor Olsen som regel i spydspissen av nye tekniske løsninger.

Tor har benyttet direkte trerørssystem ved flere store byggeprosjekter i Bjørvika, og har kombinert det med ulike energikilder og varmeavgivere for å gi beboerne både miljøvennlige og kostnadseffektive løsninger. Han har vært en synlig talsmann for direkte trerørssystem i media, og en nøkkelperson for at løsningen er blitt velkjent.

Øystein Martinsen, Prosjektleder i Borge Rør

Øystein Martinsen, Prosjektleder i Borge Rør

Tor André Monan, Daglig leder i Nordic Heat Systems

Tor André Monan, Daglig leder i Nordic Heat Systems

Som en av pionerne av den nye tekniske løsningen for trerørssystem under prosjektet Q42 i Kristiansand, var Tor André en av de tidligst ute med prosjektering av direkte trerørssystem. I ettertid har han startet egen bedrift som totalleverandør av løsningen, og har vært involvert i en rekke prosjekter med dette i bruk.

Tor André er utdannet sivilingeniør ved NTNU, og har lang erfaring som rådgiver innen VVS ved både Ingenia og Norconsult.

Ole H. Andreassen, Teknisk leder i Borge Rør.

Ole H. Andreassen, Teknisk leder i Borge Rør
.

Fra rørleggerbransjen har vi kollegene Øystein og Ole Herman som sitter med praktisk erfaring med installasjon og anvendelse av trerørssystem fra flere prosjekter. Begge har lang fartstid i rørleggerbransjen, Øystein som rørleggermester og Ole Herman som fagskoleingeniør, og sitter med rollene som prosjektleder og teknisk leder respektivt.

Øystein og Ole Herman vil dele de praktiske utfordringene og fordelene med installasjon av direkte trerørssystem.

Påmeldte vil få tilsendt link til sin e-post innen foredraget starter. Husk å sjekk søppelpost om du ikke har fått link innen 09.00.

Powered by Labrador CMS