Hvert år jobber studenter hundrevis av timer for å produsere sine masteroppgaver, flere disse studentene gjør funn eller erfaring som er verdifullt for deg å lære om, ved lunsjen onsdag 19/01 vil du ha mulighet til å få presentert tre slike masteroppgaver!
Masteroppgaver produsert ved sivilingeniørlinjene innen energi og miljø bidrar til kunnskapsheving og forskning, men det er ikke alltid at denne kunnskapen blir tilstrekkelig plukket opp av bransjen.
Vi starter derfor nyåret med å presentere tre utvalgte masteroppgaver som ble publisert ved OsloMet i høst, slik at du kan lene deg tilbake i lunsjpausen og motta rykende fersk fagkunnskap. Det blir foredrag om matlagingsutslipp og kjøkkenforurensning, analyse av CO2-varmepumpe og analyse av ventilasjonsprinsipper.
Se agenda nedenfor!
Foredragsholdere:
AdeleJutulstad
Adele er i dag Electrical Engineering Consultant i AFRY. Hun bidro I sin masteroppgave til SINTEFs forskningsprosjekt «Urban Ventilation». I oppgaven ble det gjennomført en rekke tester i SINTEFs ventilasjonslaboratorie med undersøkelser av matlaging med tilhørende prosessventilasjon. Dette for å gjøre erfaringer om hvordan luftmengder, mattyper, og temperaturer påvirker inneklimaet i en bolig med TEK17 minimum kjøkkenventilasjonsmengde.
Bjørn A.Hovland
Jobber i dag som VVS-Rådgiver i Norconsult, avdeling for Sykehus og renrom. I Bjørns masteroppgave er feltmålinger er blitt utført for å teste hvordan en integrert CO2 – varmepumpe for romoppvarming og varmt tappevann kombinert med et vannbårent gulvvarmesystem, koblet i serie med baderomskursen, kan brukes i et helt nytt bolighus bygget etter TEK17. Fokuset var å analysere effektiviteten til en slik varmepumpe for romoppvarming og hvordan den termiske komforten utviklet seg med denne type distribusjonssystem.
Lars TrygveBekkeli
Lars jobber som Prosjektingeniør I Veidekke, Rehab avdeling. Flere har reist spørsmålet om det er mulig å benytte seg av mer naturlige klimatiseringsprinsipper til å ventilere kontorbygninger i Norge, med håpet å forenkle designet og driften, senke investering- og driftskostnadene, redusere energibehovet og klimagassutslippene, samtidig som inneklimaet sikres. I masteroppgaven til Lars Trygve er inneklimaet vurdert med naturlig klimatisering sammenlignet med hybride og mekaniske ventilasjonsanlegg. Videre har oppgaven vurdert hvordan ventilasjonsprinsippene vil påvirke netto og levert energibehov, samt klimagassutslipp.