Webinar

Webinar: Nye VVS-innovasjoner og god klimatisering i sommervarmen 

NemiTek-prisen 2024 - et dypdykk i de nominerte og vinneren av prisen.

Praktisk informasjon:

Link til webinar sendes på e-post til deltaker ca. 30 min før sendingen starter

  • STARTER: 25/06/2024 kl. 09.00
  • SLUTTER: 25/06/2024 ca. kl. 10.30
  • PRIS MEDLEM: 0,-
  • PRIS STUDENT-MEDLEM: 0,-

Agenda:

09:00 - Sommerklima ved Mads Mysen
09:30 - Pause
09:40 - Uponor, Pex Pipe Blue ved Terje Andersen 
10:50 - Pause
10:00 - NTNU, Energipæler (engelsk) ved Habibollah Sadeghi 

Er du ikke medlem og ønsker å melde deg inn? Trykk her for å melde deg inn i foreningen.

NemiTek-prisen tildeles en person, aktør eller et prosjekt som i særs stor grad har utmerket seg i sitt bidrag for samfunnsmessig fornuftig bruk av våre energiressurser, god hygiene eller utstrakt vern av det indre og ytre miljø i 2023/24. Denne prisen ble utdelt under årets Energitekniske konferanse.

I dette webinaret tar vi et dypdykk i de nominerte og vinneren av denne prisen.

Energipæler – en innovasjon fra Habibollah Sadeghi og NTNU

Habibollah Sadeghi var nominert til NemiTek-prisen 2024 for sitt arbeid med energipæler. Habibollahs oppfinnelse representerer en nyvinning i bruk av geotermisk energi ved at den integrerer energiutvinning i selve fundamenteringsprosessen av bygninger. Dette eliminerer behovet for dyre og ressurskrevende energibrønner ved å utnytte allerede nødvendige strukturelle pæler til også å fungere som energikilder.

Teknologien, som inkluderer en innovativ pæleskjøt som gjør det mulig å sammenføye prefabrikerte elementer til lange pæler, viser også Sadeghis engasjement for produktsikkerhet og standarder, som demonstrert ved oppnåelse av CE-merking. Denne tilnærmingen ikke bare forbedrer den fysiske infrastrukturen, men fremmer også et miljømessig bærekraftig alternativ ved å redusere avhengigheten av fossile brensler og fremme bruk av fornybar energi.

I dette webinaret vil Sadeghi fortelle om oppfinnelsen, hvordan reisen har vært så langt, og testfasen de nå er inne i.

Uponor Pex Pipe Blue

Uponor står bak verdens første 100 % biobaserte PEX-rør – Uponor PEX Pipe Blue. De nye rørene har et redusert karbonavtrykk på opptil 90 % sammenlignet med fossilbaserte PEX-rør og fremstår som en solid kandidat gjennom sin innovasjon. Med bakgrunn i dette ble Uponor og Pex Pipe Blue nominert til NemiTek-prisen 2024.

Denne innovasjonen representerer et betydelig skritt fremover i redusering av byggebransjens avhengighet av fossile brennstoffer. Ved å bruke biobaserte materialer bidrar Uponor direkte til å redusere karbonavtrykket forbundet med produksjonen av byggematerialer. Bioplast rør tilbyr en bærekraftig løsning som fortsatt opprettholder de høye standardene for holdbarhet og funksjonalitet nødvendig i moderne byggeprosjekter.

Terje Andersen, marked- og produksjef i Uponor, kommer i studio og vil gi et dypdykk i produktet sine egenskaper. I tillegg vil han vise til konkrete prosjekter der Pex Pipe Blue har blitt brukt.

Vinneren av NemiTek-prisen 2024: Mads Mysen fra GK Norge

Visste du at mange faktisk fryser på norske arbeidsplasser. Når sommervarmen kommer kler vi oss i tillegg lettere og blir tilpasset det varme været. Det gjør at arbeidsplassen blir ekstra ubehagelig kald i sommervarmen. Undersøkelser viser at kvinner oftere synes det er kaldt enn menn og metabolismeforskjeller mellom kjønn kan forklare denne forskjellen. Tidligere sa vi at «tjue er bra for hue» fordi vår mentale prestasjon ble skjerpet ved lav temperatur. 

Nyere forskning tyder på at det ikke stemmer. Bedre klimastyring i sommervarme kan både øke komforten og redusere energibruken. Mads vil fortelle hvorfor det er slik og hva vi kan gjøre med det?

Sendingen har startet - påmelding er nå stengt.

Powered by Labrador CMS