LIVE-sending av halvdagskurs

Halvdagskurs: Brukerkontroll av tekniske anlegg

Praktisk informasjon:

Påmeldte får tilgang via kursportalen

  • STARTER: 09.11.2021 kl. 09:00
  • SLUTTER: 09.11.2021 ca. kl. 12:00
  • PRIS MEDLEM: 1800,-
    Rabattpris: Ved 3 eller flere deltakere fra samme firma får samtlige 30% rabatt på kursprisen.
  • PRIS STUDENT-MEDLEM: 390,-
  • PRIS ØVRIGE: 3100,-
  • MÅLGRUPPE: Rådgivende ingeniører, entreprenører, prosjektledere, byggdriftere og eiendomsbesittere

Ny runde! Kurset har direktesending den 09. november! Merk deg at dette er en direktesending som varer fra kl. 09.00-ca.12.00, og er ikke et opptak.

Kursbeskrivelse:

Både forskning og praktiske erfaringer fra bygg viser at brukerens muligheten for personlig kontroll over inneklimaet har stor påvirkning på fornøydhet med inneklimaet. Dette skyldes blant annet at brukernes behov er individuelle, samt at man oppnår en psykologisk effekt gjennom ansvarliggjøring av brukeren når det gir mulighet til å kontrollere inneklimaet selv. Likevel er det liten fokus effekten av brukerkontroll i moderne bygg, og effekten gjenspeiles ikke i dagens standarder og forskrifter. Eksempler på kjente kontrollmuligheter kan være tilgang på åpningsbare vinduer, termostat, personlige varmekilder eller muligheten til å velge mellom ulike temperatursoner i et bygg. Moderne styringssystemer gir oftere mulighet for avansert kontroll gjennom smarttelefon, med andre fordeler som mulighet for datainnsamling eller kommunikasjon mellom bygg og bruker.

I kurset gjennomgås de teoretiske prinsippene for brukerkontroll på en forståelig måte og disse sammenlignes med det klassiske synet på inneklima og komfort som gjenspeiles i dagens standarder og løsninger. Videre gjennomgås vanlige løsninger vi kjenner fra bygg i dag og disse vurderes opp mot teori og praktiske erfaringer. Til slutt tar vi en kikk i krystallkula og studere hvordan morgendagens intelligente bygg bør utformes for å imøtekomme både bruker, drifter og eier.

Foredragsholder:

Powered by Labrador CMS