Digitalt

Webinar: VarmtVann2030

Praktisk informasjon:

  • ADRESSE: Påmeldte får tilsendt link rett før foredraget starter
  • STARTER: 17.11.2020 kl. 09:00
  • SLUTTER: 17.11.2020 kl. 11:00
  • PRIS MEDLEM: 0,-
  • PRIS STUDENT: 0,-
  • PRIS ØVRIGE: 0,-

Partnere:

Partnere:
Partnere:

Partnere:

Vi har gleden av å invitere til gratis webinar tirsdag den 17. november om prosjektet: VarmtVann2030.

VarmtVann2030 er et KPN-prosjekt finansiert av Norges forskningsråd via ENERGIX-programmet og 10 industripartnere: Drammen Eiendom KF, Omsorgsbygg Oslo KF, Boligbygg, OBOS, Olav Thon Gruppen, Armaturjonsson, Høiax, Geberit, Uponor og FM Mattsson Mora Group har samarbeidet med SINTEF og NTNU.

Et økt fokus på å redusere energibruk til romoppvarming i bygninger har resultert i tettere bygg med bedre isolasjonsevne og mer effektiv varmegjenvinning. I takt med at oppvarmingsbehovet minsker, vil andelen energi til varmtvann utgjøre en stor del av den totale energibruken i nyere bygg. Men hva er det faktiske energibehovet til varmt tappevann i Norge, hvor stort varmetap kan vi forvente og hva er distribusjons-virkningsgraden for ulike systemløsninger?

I forskningsprosjektet VarmtVann2030 samarbeider byggeiere og leverandører med SINTEF og NTNU om å øke kunnskapen rundt bruk av varmt tappevann i Norge. Detaljerte feltmålinger av varmtvannsforbruk i hoteller, sykehjem og boligblokker er nå ferdige, i regi av prosjektet.

Vi skal i dette webinaret presentere resultater fra prosjektet og sammenligne tallene med dagens standarder. Både energibruk til varmtvann og vannforbruk (største samtidige vannmengde) relevant for dimensjonering av innvendige vannledninger vil være tema. Videre skal vi snakke om viktigheten av gode tall for forventet varmtvannsforbruk og tiltak relevant for varmtvann.

Påmeldte vil få tilsendt link til sin e-post innen foredraget starter. Husk å sjekk søppelpost om du ikke har fått link innen 09.00.

Foredragsholdere:

Åse Lekang Sørensen, Forsker fra SINTEF

Harald Taxt Walnum, Forsker fra SINTEF

Karolina Stråby, Senioringeniør fra SINTEF

Geir Andersen, Vedlikehold og miljøsjef fra Drammen Eiendom KF

Marte Paus Vadem, Prosjektleder fra Asplan Viak

Powered by Labrador CMS