Solstrandkonferansen 2023:

– Vi må snakke sammen

Bransjeterapi er tema på Solstrandkonferansen 2023. – Vi skal rydde i kjelleren, sier programansvarlig for Solstrandkonferansen, Kine Abbott Solberg.

Solstrandkonferansen har, i tradisjonen tro, fokusert på å dele kompetanse og erfaringer gjennom foredrag, refleksjoner og de gode samtalene.

Konferansen har som mål å utvikle bransjen. I flere år har den handlet om bærekraft i ulike former. I år skal den handle om grunnmuren i bransjen. Hvem er vi? Hvem var vi? Hvorfor gjør vi som vi gjør, og ikke som vi bør? Hva er driverne i bransjen, og skal vi bevege oss i riktig retning sammen? Leder Birthe Espeland og nestleder Kine Abbott Solberg i NemiTek Bergen er ansvarlige for Solstrandkonferansen 2023 som arrangeres 16.-17. februar 2023 på Solstrand Hotel.

Birthe Espeland, leder i NemiTek Bergen

Kine Abbott Solberg, nestleder, NemiTek Bergen

Til daglig jobber Birthe Espeland som markedssjef i Allier Gruppen. Kine Abbott Solberg er BIM-utvikler VVS&EL i Sweco Norge AS.

I februar skal vi "back to basic", vi skal snakke om alle utfordringene vi ser i bransjen vår. Vi skal ta en liten fot i bakken og "rydde i kjelleren" sammen, sier Solberg.

Espeland og Solberg har kjent på at bærekraft skal bygge oppå noe og at det skal bygge videre på den grunnmuren som bransjen allerede har. Men har kjent på at den grunnmuren som byggebransjen består av kanskje er litt vaklende.

Espeland sier videre at hvis vi skal utvikle bransjen må det fundamentale være på plass. Det må være solid. NemiTek Bergen fant derfor ut at det var på tide å ta en fot i bakken – bli kjent med oss selv.

– Vi har invitert foredragsholdere som kan gi oss tallenes tale og forskning. Vi trenger å utfordre noen etablerte sannheter. Vi har invitert Prognosesenteret, Sintef, BNL, NTNU og noen fra bransjen som snakker om sine perspektiver.

På konferansen skal det være to paneldebatter hvor rådgiveren, arkitekten, totalentreprenøren, byggherren, underentreprenøren og byggdrifteren skal dele sine perspektiver.

– Vi skal få en god samtale mellom ulike parter i bransjen. Vi gjør det fordi vi skal lære av hverandre og forstå de ulike aktørenes perspektiver. De inviterte debattørene er stemmer i bransjen som tørr å si hva de mener, lover Espeland.

– Vi har valgt å kalle konferansen bransjeterapi - vi må snakke sammen! Hva gjør vi egentlig når alle sier "Its not me, its you", sier Solberg.

Se fagprogrammet og meld deg på Solstrandkonferansen

Powered by Labrador CMS